Η έναρξη του επόμενου Κύκλου Σπουδών Εμφυτευματολογίας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου 2011.

Αγαπητή/έ Συνάδελφε,

Τα τελευταία χρόνια η ενδοοστική Εμφυτευματολογία έχει εμπλουτίσει σημαντικά το φάσμα των χειρουργικών-προσθετικών θεραπευτικών μεθόδων. Αυτός είναι ο λόγος, που πολλοί συνάδελφοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την Εμφυτευματολογία στο ιατρείο τους.
Μια και η ενδοοστική Εμφυτευματολογία δεν διδάσκεται συστηματικά στα Πανεπιστήμια, οι απαιτούμενες γνώσεις θα πρέπει να αποκτηθούν με την συμμετοχή σε αντίστοιχα μετεκπαιδευτικά μαθήματα και συνέδρια. Ιδιαίτερα γι’ αυτόν που θα ασχοληθεί για πρώτη φορά, υπάρχει δυσκολία στο να γνωρίζει από πριν την επιστημονική ποιότητα των προσφερόμενων μετεκπαιδευτικών μαθημάτων. Πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις είναι συνδεδεμένες με κάποιο βιομηχανικό προϊόν και δεν συνίστανται στο να αποκτήσει κάποιος μια αντικειμενική άποψη γι’ αυτή την ειδικότητα.
Η Γερμανική Εταιρεία Εμφυτευματολογίας (DGI – Deutsche Gesellschaft fur Implantologie) και η Ακαδημία Κλινικής και Επιστήμης (APW - Akademie Praxis und Wissenschaft) της Γερμανικής Εταιρείας Οδοντιατρικής (Deutsche Gesellschaft fur Zahn-, Mund- und Kieferheilkunde) οργανώνουν εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόγραμμα σπουδών (Curriculum) για την απόκτηση και πιστοποίηση των προσόντων για την εξάσκηση της Εμφυτευματολογίας. Το πρόγραμμα αυτό θεωρείται σήμερα διεθνώς ως το «χρυσό πρότυπο» (“Gold Standard”) της εξειδίκευσης στην Εμφυτευματολογία. Την οργάνωση αυτών των προγραμμάτων στις χώρες της Μεσογείου ανέλαβε η Μεσογειακή Ακαδημία Οδοντικών Εμφυτευμάτων (Mediterranean Dental Implant Academy).
Ο Ελληνο-Γερμανικός Οδοντιατρικός Σύνδεσμος (D-GZV) σε συνεργασία με τις δύο Γερμανικές επιστημονικές εταιρείες (DGI & APW) διοργανώνουν τώρα αυτό το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι έτσι εκπληρώνεται η επιθυμία πολλών συναδέλφων, για μια ουσιώδη και περιεκτική μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Σε 9 συνολικά Σαββατοκύριακα (8 στην Ελλάδα και 1 στην Γερμανία), με ένα ευρέως φάσματος αλλά με συγκεκριμένους σκοπούς μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ενδοοστικής Εμφυτευματολογίας. Συγχρόνως όμως κάθε συνάδελφος, που θα συμμετάσχει θα πρέπει να αποκτήσει προσωπικές εμπειρίες με την ενεργό εφαρμογή χειρουργικών- εμφυτευματολογικών τεχνικών υπό επιτήρηση.
Η εκτενής αυτή σειρά μετεκπαιδευτικών σπουδών ολοκληρώνεται με μια συναδελφική επιστημονική συζήτηση και με την τεκμηρίωση πέντε τουλάχιστον περιπτώσεων, που θα πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει μόνος τους με χειρουργικές- προσθετικές μεθόδους. Στη συνέχεια απονέμεται το Γερμανικό δίπλωμα των DGI και APW.
Ελπίζουμε ότι αυτό το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών θα προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον της Ελληνικής οδοντιατρικής κοινότητας, όπως διαπιστώθηκε και με τους Γερμανούς συναδέλφους.

Με φιλικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Δρ. Κωνσταντίνος Γκαβάκος,
Πρόεδρος D.-G.Z.V.

Καθ.Δρ.Δρ.Friedrich W.Neukam
Διευθυντής Eκπαιδευτικού Προγράμματος DGI

Dr. Gerhard Iglhaut
Αντιπρόεδρος D.G.I.
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Πρόγραμμα Σπουδών Εμφυτευματολογίας

 

Συγχαρητήρια

22 Ιανουαρίου 2010

24 Ιουλίου 2009

27 Μαρτίου 2009

27 Ιουνίου 2008

16 Νοεμβρίου 2007

13 Ιουλίου 2007

24 Νοεμβρίου 2006

22 Ιουνίου 2006

16 Δεκεμβρίου 2005

25 Ιουνίου 2004

 
 
 
 
Master of Science in Implantology